Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, η αλήθεια - Δε θα επιτρέψουμε τη διάλυση του επικουρικού μας φορέα, λέει ο Σύλλογος ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ





Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που θέλουν να κλείσουν 

(Επικουρικό ταμείο Ιονικής και Λαικής Τράπεζας)
.
ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ :
Προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση: Δε θα επιτρέψουμε τη διάλυση του επικουρικού μας φορέα !
Ανακοίνωση Συλλόγου
Εκδικάστηκε η προσφυγή των συλλόγων μας για την ακύρωση της διαγραφής των συνταξιούχων από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ
(Σαράντος Φιλιππόπουλος)


Συνάδελφοι,

Έχουμε δεσμευθεί απέναντί σας ότι οι πραξικοπηματικές ενέργειες όσων έφεραν το επικουρικό μας ταμείο στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες, με αποκορύφωμα τη Γενική Συνέλευση παρωδία, τη διαγραφή 2.181 συνταξιούχων συναδέλφων και τις προτεινόμενες καταστατικές τροποποιήσεις που αφαιρούν τη σύνταξη από 4.000 ασφαλισμένους, δε θα έμεναν αναπάντητες.

Σήμερα, 25/5, εκδικάστηκε η προσφυγή που κατέθεσαν οι σύλλογοί μας στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την ακύρωση της διαγραφής των συνταξιούχων συναδέλφων μας. Την εκπροσώπηση των συλλόγων μας ανέλαβε η έγκριτη νομική συνεργάτιδά μας, κα Αγγελική Καίσαρη, ενώ εξετάστηκε ως μάρτυρας ο συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος.
 Στη διαδικασία κατατέθηκε η γνωμοδότηση που συνέταξαν κατ’εντολήν των συλλόγων μας η κα Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου Νομικής Αθηνών, από κοινού με τον κο Ανδρέα Ματθαίου, διδάκτορα Νομικής, στην οποία γίνεται σαφές ότι οι 2.181 συνταξιούχοι συνάδελφοί μας διεγράφησαν παράνομα και διατηρούν την ιδιότητα του μέλους του ταμείου, παρά τις περί αντιθέτου αποφάσεις της διοίκησης.

Η συνήγορός μας και ο μάρτυρας τόνισαν ότι η διαγραφή των συνταξιούχων έγινε αποκλειστικά για να προχωρήσουν οι καταστατικές τροποποιήσεις-έκτρωμα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό του επικουρικού μας ταμείου και την αφαίρεση της σύνταξης από χιλιάδες συναδέλφους μας.

Πιστεύουμε ότι οι θέσεις μας αναπτύχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποδεικνύοντας και καθιστώντας σαφές ότι η απόφαση διαγραφής των συνταξιούχων στερείται οποιασδήποτε νομικής βάσης. Πλέον αναμένουμε την ετυμηγορία της δικαιοσύνης με αισιοδοξία, καθώς καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας αναλυτικά, έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα νομικής κάλυψης, ώστε να διαφωτίσουμε το δικαστήριο για το σοβαρό διακύβευμα της υπόθεσης και τη σκοπιμότητα όσων επιχειρούν τη διάλυση του ταμείου.

Η Ιονική Ενότητα είναι αποφασισμένη να κινήσει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, καθώς επίσης να εφαρμόσει και σημαντικές συνδικαλιστικές αποφάσεις, προκειμένου να ρίξει άπλετο φως στις παρασκηνιακές δολοπλοκίες που έχουν εξελιχθεί στο ταμείο και εις βάρος των ασφαλισμένων από το 2006 έως σήμερα. Έχουμε αποδείξει πολλάκις ότι έχουμε την ικανότητα, τη θέληση και την εμπειρία για να περιφρουρήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας συμφέροντα και θα το πράξουμε για μία ακόμα φορά, αισιοδοξώντας για την έκβαση της σοβαρής αυτής υπόθεσης.-


(πηγή, http://www.ionikienotita.gr -By Σαράντος Φιλιππόπουλος/on 25/05/2015)
-
ΣΗΜ. Διαβάσαμε σήμερα 26/5 κάποια ανάρτηση στο Capital.gr, που ανέφερε ότι καταργείται το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και πως θα μοιραστούν τα αποθεματικά του σε κάθε δικαιούχο τραπεζικό, περίπου 51.000€ / δικαιούχο. Μετά την παρέμβασή μας καθαιρέθηκε το επίμαχο άρθρο.-
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-