Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Παιγνίδια φόβου από την ALPHA BANK

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παιχνίδια φόβου

Alpha BANK

.
Η νύχτα που η Alpha BANK «έπαιζε» με τις συντάξεις | ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
.
Συντάκτης:
Τζώρτζης Ρούσσος - www.efsyn.gr
.

Μια νύχτα φόβου και πανικού επιχείρησε, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, να… προσφέρει στους συνταξιούχους η διοίκηση της Alpha Bank.
Τα συγκεκριμένα γεγονότα, που εκτυλίχθηκαν το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής και ενώ ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με τους Ελληνες διαπραγματευτές έδιναν μια σκληρή μάχη στις Βρυξέλλες, δεικνύουν ότι κάποιοι εντός της Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το χαλί στην κυβέρνηση προκειμένου να διασπείρουν φόβο και πανικό.


Ο πρόεδρος της Alpha Bank Β. Ράπανος | EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Τώρα λοιπόν που έχει κάτσει ο κουρνιαχτός και έχουν καταβληθεί στο σύνολό τους οι συντάξεις του ΙΚΑ, μπορούμε να ξεσκεπάσουμε τους αρνητικούς πρωταγωνιστές μιας ιστορίας που έχει στο επίκεντρο την κρατικοδίαιτη Alpha Bank και παραλίγο θύματα κάποιους συνταξιούχους που δεν θα ελάμβαναν τη σύνταξή τους.

Το παιχνίδι φόβου σε βάρος της ελληνικής οικονομίας κατέγραψε παταγώδη αποτυχία για τους εμπνευστές του και κατέληξε στο να κλείσει το τηλέφωνο ο αν. υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης στον πρόεδρο της Alpha Bank Β. Ράπανο. Ούτε λίγο ούτε πολύ η διοίκηση της Alpha Bank όρθωσε τεχνητά εμπόδια για να μην πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ και να εκτεθεί έτσι η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα η διοίκηση της κρατικοδιαίτης Alpha Bank, ύστερα από εισήγηση της νομικής της υπηρεσίας, αρνήθηκε να εφαρμόσει την υπουργική απόφαση του υπουργείου Εργασίας που προέβλεπε τον δανεισμό του ΙΚΑ από το ΕΤΑΤ, προκειμένου να καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις του ΙΚΑ.

Το έμαθε τυχαία

Ως εδώ καλώς καμωμένα για τη διοίκηση της Alpha, θα μπορούσε να πει κάποιος αν δεν υπήρχε και το γεγονός της μη ενημέρωσης του υπουργείου για την απόφασή τους. Τελικά ο κ. Στρατούλης το έμαθε τυχαία κάπου μεταξύ Βουλής και υπουργείου και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Alpha, Β. Ράπανο, ζητώντας να εκταμιευθούν άμεσα από τον λογαριασμό του ΕΤΑΤ προς το ΙΚΑ τα 150.000.000 ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν στην ώρα τους οι συνταξιούχοι.

Στο τηλεφώνημα, όπως φαίνεται, ο κ. Ράπανος στύλωσε τα πόδια και επικαλέστηκε, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, την ανάγκη ύπαρξης απόφασης από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΑΤ και όχι υπουργικής απόφασης για να προχωρήσει στην εκταμίευση των 150 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα συγκεκριμένα ΜΜΕ που εντάσσονται στο «μαύρο μπλοκ» παραπληροφόρησης άρχισαν να μιλούν για εμπλοκή και μη καταβολή των συντάξεων.

Τη λύση έδωσε τάχιστα ο κ. Στρατούλης, αφού το ποσό καλύφθηκε από το ίδιο το Δημόσιο και οι συνταξιούχοι πληρώθηκαν κανονικά παρά την «τυχαία» εμπλοκή που επιχείρησε να δημιουργήσει η ονομαζόμενη και συστημική τράπεζα (για να κρυφτεί ο όρος κρατικοδιαίτη).

Ομως όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Ράπανος όταν διαπίστωσε ότι απέτυχαν τα εμπόδια που έθεσε η διοίκηση της τράπεζας κάλεσε τηλεφωνικά -και γεμάτος προθυμία- τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, προκειμένου να προσφέρει χείρα βοηθείας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε τοίχο, καθώς ο Δημήτρης Στρατούλης δεν ήταν το ίδιο πρόθυμος. «Κύριε Ράπανε, με τη στάση σας, εσείς προσωπικά και η τράπεζά σας, υπονομεύετε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και διαπραγματεύεται για τη χώρα.

Θα φροντίσω να τον ενημερώσω για τη στάση σας, μόλις κατέβει από το αεροπλάνο», του είπε σε έντονο ύφος και του έκλεισε το τηλέφωνο, κυριολεκτικά στα μούτρα, για να μπει ταφόπλακα με αυτόν τον τρόπο στο σχέδιο πρόκλησης φόβου στους συνταξιούχους.-

-www.efsyn.gr/arthro/

---------------------------
ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Ως πρόεδρος της Alpha Bank "εμφανίζεται" ο Αντιστασιακός κ.Βασίλης Ράπανος (από τη Κώ).Ολοι γνωρίζουν όμως πως η Τράπεζα Διοικείται από την Ομάδα Κωστόπουλου, όπως ο κ.Δημ.Ματζούνης,κ.Φιλάρετος, κ.Θεοδωρίδης κλπ,δηλαδή στη πράξη η Διοίκηση της Τράπεζας παραμένει η Καλαματιανή Ομάδα (που δεν...φέρει ουδεμία ευθύνη για τα τεκταινόμενα στην ALPHA BANK).
Πάντως το κ. Ράπανο τον έχουν για ...τις Βρυξέλλες και για δήθεν Αντιστασιακή προβολή, πάντα με το 66% χρηματοδότηση του Ελληνα φορολογούμενου
Καλαμάτα...αιώνια...! )
Ψυχραιμία παιδιά αυτές τις δύσκολες μέρες που περνούν οι Ελληνες.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-