Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΟΝΟ ΨΑΧΝΕΙ, αλλά υπάρχει και η υπόλοιπη Κοινωνία που πληρώνει




Ολοι γνωρίζουν πως είναι δύσκολη η αγροτιά και το μεροκάματο βγαίνει κάτω από δύσκολες συνθήκες.Ομως παρά τη κρίση «βγαίνει» το μεροκάματο σε πλήρη αντίθεση με τους χιλιάδες άνεργους έλληνες που συνεχίζουν να απεγνωσμένα να ψάχνουν για την ολιγόωρη απασχόληση.Τα πράγματα αλλάζουν και ζούμε δύσκολες καταστάσεις.Ολοι γνωρίζουν ότι αυτή η κρίση, αν δε γίνουν γενναία και αποφασιστικά βήματα, δε πρόκειται να γλυτώσουμε.


Η Τρόικα ήρθε για να μείνει για πολλά ακόμη χρόνια.

Τρακτέρ, με διάλογο από μηδενική βάση λένε οι αγρότες.

Δεν καταλαβαίνω αυτό το διάλογο, δίχως τα σωματεία των αγροτών να υποβάλουν τις προτάσεις τους, να μας δώσουν να καταλάβουμε τη δική τους λύση στο Ασφαλιστικό.

Επιτέλους τα κόμματα πρέπει να σταματήσουν να τους χρησιμοποιούν σαν καθυστερημένα παιδιά.Δεν ισχύει αυτό που λέγαμε πριν 30 χρόνια «άστους αγρότες είναι, δεν γνωρίζουν γράμματα, βασανίζονται όλη μέρα στον ήλιο και στη βροχή».Αυτό ίσχυε πριν κάποια χρόνια όταν εργάζονταν με το γάιδαρο, τώρα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, υπάρχουν και μορφωμένοι αγρότες, έχουν στη διάθεσή τους συνεταιρισμούς, καταρτισμένους επιστημονικούς συνεργάτες, γεωπόνους-κτηνίατρους-λογιστές-δικηγόρους-μηχανικούς, ενημερώνονται δορυφορικά για τα πάντα.

Γνωρίζουν πολύ καλά να συντάσσουν αιτήσεις και καταστάσεις για κρατικές επιχορηγήσεις, για κονδύλια της ΕΕ, φτηνό πετρέλαιο-επιδοτήσεις-επιχορηγήσεις- ψεύτικες δηλώσεις ιδιοκτησιών – παραγωγής προιόντων κλπ.Μόνο που οι «κουτόφραγκοι» από τις Βρυξέλλες μας κατάλαβαν και δεν κάνουν πίσω με τίποτα.

Μήπως τώρα με τα 3 μνημόνια και τη κρίση που μαστίζει εδώ και 6 χρόνια τη πατρίδα μας ήρθε ο καιρός να μάθουν να κρατούν και να ενημερώνουν "σωστά" τα λογιστικά τους βιβλία?

Δε γίνεται φίλε αγρότη να δηλώνεις 420€/μήνα εισόδημα και να συντηρείς σπίτι-τρακτέρ-μηχανήματα-διπλοκάμπινα κλπ.Δε γίνεται στην επαρχία και στα χωριά – ενώ ο άλλος είναι εργαζόμενος με εξηρτημένη εργασία-να δηλώνει «αγρότης» για να μη πληρώνει τις ψηλές εισφορές στο ΙΚΑ και ΤΕΒΕ.

Ας μας δηλώσουν επιτέλους τι πρέπει ακριβώς να γίνει, κοιτάζοντας όμως στα μάτια ολόκληρη την ελληνική εξαθλιωμένη κοινωνία.Γιατί όπως ήρθαν τα πράγματα δεν έχουν με το μέρος τους τη κοινωνία, γιατί απλά η κοινωνία ολόκληρη ζεί το δικό της δράμα.Ολη η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, αλλά περισσότερο εκείνοι που πλήρωναν μιά ζωή τα αντίστοιχα ταμεία τους και έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες σε συντάξεις, κούρεμα ομολόγων, χρηματιστήριο κλπ.

Λένε πως θέλουν να συζητήσουν από μηδενική βάση.Δεν είμαστε καλά.Εδώ πάει το «Αγρότης μόνος ψάχνει».

Αν κάτι πρέπει να ξεκινήσει από «μηδενική βάση» αυτό είναι η πολιτική ζωή της χώρας, δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν χρειάζονται γιορτές για τον ένα χρόνο της Αριστεράς, διότι πάμε για το 4ο Μνημόνιο, που σίγουρα θα γίνει το «Μνημόσυνο» του Ελληνα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-