Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Μιχάλης Σάλλας, Νέο ξεκίνημα με τη Παγκρήτια Τράπεζα-Στόχος ο 5ος πόλος




Ο Μιχάλης Σάλλας πήρε την Παγκρήτια Τράπεζα

Γίνεται ο νέος ισχυρός άνδρας στην Παγκρήτια Τράπεζα


.
H Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω του SSM, έδωσαν το πράσινο φως στην είσοδο της Lyktos Participations - με ποσοστό 21,49% - ως Στρατηγικού Επενδυτή, στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Μετά την έγκριση της ειδικής συμμετοχής της Lyktos Participations στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με 21,49%, ο πρόεδρος της Lyktos Μιχάλης Σάλλας δήλωσε:

«Η συμμετοχή μας στην Παγκρήτια αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης μας στην Οικονομία της Κρήτης, στη δυναμική των Συνεταιριστικών Τραπεζών αλλά και στις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας συνολικότερα. Άμεσος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη Διοίκηση της Τράπεζας στην εκπόνηση ενός σχεδίου ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του πιστωτικού ιδρύματος για την περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την προάσπιση των συμφερόντων των 84.000 μεριδιούχων-μετόχων μας και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας».

Στόχος ο 5ος πόλος

Η είδηση κυριάρχησε στα ΜΜΕ και ειδικότερα το έγκυρο τραπεζοοικονομικό site bancingnews γράφει μεταξύ άλλων :

Μετά από μια περίοδο τυπικών ελέγχων από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον SSM ο Μιχάλης Σάλλας έλαβε τις εγκρίσεις για να αποκτήσει το 21,5% της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Ο Μιχάλης Σάλλας επανατοποθετείται στο banking με στόχο να δημιουργήσει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια ένα ισχυρό τραπεζικό όμιλο με πανελλαδική εμβέλεια, να δημιουργήσει τον 5ο πόλο.

Παίρνοντας και τυπικά την άδεια ο Μιχάλης Σάλλας ο κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης αποκτάει τραπεζικό βραχίονα διευρύνοντας τις δραστηριότητες του.

Επανατοποθετείται στο banking με στόχο όχι απλά να αποκτήσει μια μετοχική συνεργασία ως στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια αλλά να δημιουργήσει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια ένα ισχυρό τραπεζικό όμιλο με πανελλαδική εμβέλεια.

Ο Σάλλας που έχει αποδείξει τις ικανότητες του στην συγκέντρωση τραπεζών και στην δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων με στόχο την δυναμικότερη παρέμβαση στην οικονομία είναι προφανές ότι δεν θα μείνει μόνο στο 21,5% της Παγκρήτιας.

Π.χ. μια συγχώνευση και άλλων συνεταιριστικών τραπεζών ή άλλων μικρών τραπεζών στην Ελλάδα που έχουν εξυγιανθεί θα μπορούσε σε 2-3 χρόνια να δημιουργηθεί ο πέμπτος πόλος στο ελληνικό banking.

Σε βάθος εύλογου χρόνου στην Ελλάδα θα υπάρχουν 4 συστημικές τράπεζες και ο πέμπτος πόλος ένα νέο τραπεζικό σχήμα που θα προκύψει από οργανική ανάπτυξη, εξαγορές, μεγάλη αύξηση καταθέσεων, ενδυνάμωση από οικονομικούς παράγοντες της χώρας που έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Μιχάλη Σάλλα.

.Ο Σάλλας τα επόμενα 2 χρόνια, θα μαζέψει όλο το χρήμα, Κρητικών, εφοπλιστών κλπ. καταθετών.

Ο Μιχάλης Σάλλας πήρε την Παγκρήτια Τράπεζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-